Account Manager – Field Sales

good-place-to-chat

Vill du jobba med försäljning av världsledande teknologi med enorm tillväxtpotential? Då ska du inte missa denna chans. En utmanande tjänst hos ett av Nordens mest intressanta teknikföretag!

Om oss


HMS Networks levererar kommunikations- och automationslösningar till såväl industri och byggnation som sjöfart och infrastrukturprojekt till kunder över hela världen. I dagsläget är vi omkring 700 anställda och har kontor i Sverige, Tyskland, Spanien, Belgien, Nederländerna, England, USA, Indien, Singapore, Sydkorea, Kina och Japan, där vi bedriver utvecklingsarbete, marknadsföring och försäljning.


’Market Unit Northern Europe and RoW’ arbetar med försäljning och marknadsföring av koncernens lösningar i ett geografiskt område som omfattar bl.a. Norden, Baltikum, Storbritannien, BeNeLux-regionen, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Vi är ett drivet och positivt team på ett trettiotal personer som arbetar såväl med direktkunder som med distributörer och återförsäljare.


Vi tror att en bra kundupplevelse bygger på människorna bakom företagsnamnet. Medarbetare som är engagerade i att förse våra kunder med den senaste och bästa kommunikations- och automationsteknologin och som hjälper kunderna ta nästa steg i sin digitaliseringsresa. Detta vill vi göra med passion och drivkraft!


Vi tror också att mångfald driver affärsframgång och är grunden för vår tillväxt. Vi välkomnar olika bakgrund och färdigheter som berikar vårt företag. Med gemensamma kunskaper och krafter ökar vår konkurrenskraft och möjligheten att vara med och påverka vår utveckling på många områden gör HMS Networks till en unik arbetsplats.

Om tjänsten


Vi behöver förstärka teamet med en driven och tekniskt intresserad utesäljare i vårt team med bas i Halmstad. I rollen som ’Account Manager – Field Sales’ bearbetar du bl.a. ’OEM-marknaden’ och säljer HMS Networks’ lösningar och produkter till kunder som tillverkar maskiner och utrustning för en mängd olika applikationer. Du gör efterforskningar, letar aktivt upp nya potentiella kunder och gör både digitala- och fysiska kundbesök hos dina kunder och blivande kunder.


En viktig uppgift är att skapa ett nätverk av kontakter i syfte att synliggöra HMS Networks hos ’strategiska kunder’ för att tillse att de integrerar vår teknologi i sina nuvarande och framtida produkter/lösningar.  Då det är viktigt att hitta och bygga långsiktiga affärsrelationer och att följa upp alla aktiviteter på ett strategiskt sätt, bl.a. genom dokumentation i vårt CRM-system. Samtidigt är det viktigt att vara lyhörd för och nyfiken på kundernas önskemål och behov; du ska därför kunna sätta dig in i kundens kommunikationsbehov och föreslå passande tekniska lösningar baserat på HMS Networks produkter och tjänster.


Kundkontakter är fundamentalt för tjänsten och 3-4 kundbesök är att betrakta som en normal arbetsvecka – det kan då röra sig om såväl nationella som internationella besök, så resor och obekväma arbetstider är inget som bekymrar dig. Samtidigt månar vi om både miljö och effektivitet och vissa besök kan företrädesvis genomföras digitalt.


Telefon- och mejlkontakt är förstås också en stor del av arbetet och trendspaning är av vikt – du behöver självklart ha rimlig koll så du inte missar nästa stora kund och affär och du kan behöva vidareförmedla viktiga trender internt inom företaget.


I din nya roll rapporterar du till försäljningschef för säljområdet ’Nordics/Baltics & RoW’ och din placeringsort är Halmstad, där HMS Networks har sitt internationella huvudkontor. Där finns även ditt team tillsammans med ledning och stödfunktioner. Du kommer ha många internationella kontakter både med kunder och kollegor och då engelska är koncernspråk och föredragen kommunikation med många kunder är det därför viktigt att du är bekväm med både just engelska förutom svenska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Om dig


Vi söker dig som har ett brinnande intresse för affärer, stora som små! Du vill jobba nära utvecklingen i en bransch som är under förändring och där HMS Networks kan hjälpa kunder att digitalisera sina produktions- och kommunikationsprocesser.

Du är flexibel och framåt med samtidig förståelse för att dokumentation och uppföljning är viktiga delar i en säljares uppgifter.


Vi tror att du tidigare har arbetat med försäljning till industrikunder eller arbetat som projekt- eller serviceingenjör. Har du sedan tidigare kunskap om produktformgivning, kunskap om automationsbranschen och/eller industriella nätverk är det ett stort plus -men det viktigaste är att du hela tiden vill lära dig och har driv och passion för att göra lönsamma affärer.


Vi tror också att du är intresserad av och vill lära dig mer om industriella applikationer, att du har bra koll på teknologitrender som IoT, remote management, M2M och molntjänster.

Vårt erbjudande


Rätt person erbjuds en stimulerande och utvecklande omgivning, marknadsmässig lön och förmånsbil. Du kommer förstås också ha tillgång till de redskap och hjälpmedel som krävs i tjänsten som utesäljare och för att periodvis kunna arbeta hemma eller på annan ort.


Hos HMS Networks får du jobba med världsledande teknik som erbjuder stor effektivisering och kundnytta och du kommer att kunna utveckla dina tekniska och kommersiella färdigheter i en positiv och internationell miljö.

Vi hoppas att du vill ta chansen och ansöker om att få följa med i en expansiv och föränderlig bransch, hos ett modernt och framtidsinriktat företag med gott renommé.